χρήσιμα εργαλεία


οδηγίες για ανέβασμα εικόνων, powerpoint κλπ στο blog


Πώς μπορούμε να ανεβάσουμε κείμενα, powerpoint και video σε ένα blog:
Για να ανεβαίνουν αρχεία στο blog πρέπει να έχουν την παρακάτω μορφή:
1. απλά κείμενα μπορούν να μπουν με copy-paste (επικόλληση στον κειμενογράφο τουblog)
2. πιο πολύπλοκα κείμενα (με πίνακες, εικόνες κλπ) ή κείμενα σε pdf χρειάζονται μετατροπή σε scribd http://www.scribd.com/ (και μετά ανεβαίνουν στο blog με μια διαδικασία που λέγεται embed ή στα ελληνικά "ενσωμάτωση"). Αν το κείμενο μας είναι σεpdf μπορούμε να το ανεβάσουμε και στο issuu (http://issuu.com/) σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου ή περιοδικού που "ξεφυλλίζεται".
3. powerpoint  μπορούν επίσης να μετατραπούν σε scribd (θα φαίνεται σαν κείμενο, η μια διαφάνεια κάτω από την άλλη, όπως τα pdf) ή σε υπηρεσίες τύπου slideboom(http://www.slideboom.com/) ή slideshare (http://www.slideshare.net/ ). Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται κανονικά σαν παρουσίαση με διαφάνειες. Mετά ανεβαίνουν στο blog με τη διαδικασία που αναφέραμε πριν ως embed ή στα ελληνικά "ενσωμάτωση")
4. τα video χρειάζονται επίσης μετατροπή και ανέβασμα σε μια πλατφόρμα τύπου youtubeή vimeo (http://vimeo.com/) (υπάρχει όριο μεγέθους για τα βίντεο που μετατρέπουμε, μέχρι 500 Mb)
Για όλες αυτές τις υπηρεσίες απαιτείται λογαριασμός με username και password(προσοχή: δίνετε το e-mail σας για να εγγραφείτε)
Εκτός από την ενσωμάτωση (embed) σε blog, ένας εύκολος τρόπος να τα μοιραστείτε είναι αντιγράφοντας το URL (link)
Οι οδηγίες συντάχθηκαν απο την Εικαστικό-Εκπαιδευτικό Γιούλα Παπαδοπούλου
Όποια άλλη προσφορά-βοήθεια-οδηγία-διευκόλυνση είναι απολύτως καλοδεχούμενη!!!!
Επίσης καλοδεχούμενη και η επέκταση των gadgets του blog. 

2 σχόλια: